Opsteker – Blond
Ons eerste Gudzekop speciaal bier en tegelijkertijd onze “klassieker”. Een blond bier, verrassend kruidig en fris door de jeneverbes en koriander. Het is een echte Opsteker. Je kan er eentje voor jezelf bestellen, maar ook eentje weggeven aan iemand die hem verdient. Onze blond is gebrouwen met gerst van biologische oorsprong uit De Knipe.
33 cl. Alc. 6,4% vol.
Opgedirkt – Frambozen Weizen
Een heerlijk friszuur tarwebier waarin biologische frambozen zijn meegebrouwen.
Prachtig oranje-roze van kleur, maar absoluut geen zoet mixbiertje. De suikers van de biologische frambozen zijn meevergist. Wat resulteert in een romig en friszure weizen, met heerlijke fruitige aroma’s van zomerse frambozen.
33 cl. Alc. 6% vol.
Recht door Zee – RIPA
Een IPA met Fryske roggebrea. Het heerlijke roggebrood komt van Bakkerij Schotanus uit Twijzelerheide. Tijdens de productverkiezing van Fryslân Culinair in juli 2021, kreeg bakker Wander Schotanus de eerste prijs voor het beste roggebrood. Met trots noemen we deze IPA dan ook een RIPA. Het bier heeft de bitterheid van een IPA gecombineerd met de aardse en zachte smaken van het roggebrood.
33 cl. Alc. 6% vol.
Volle Laag Sukerbole – Tripel
Eerste tripel waarin echte Friese suikerbrood (Sûkerbôle) is meegebrouwen. De ingrediënten van het suikerbrood geven de tripel een gelaagdheid met een volle smaak. Met deze tripel grijpen we terug naar de oorsprong van bier. Door vergisting van broodbeslag ontstond ca. 6.000 jaar geleden een laag alcoholisch bier. Bier uit brood dus. Omdat we Fryske Sukerbôle erg lekker vinden, konden we het niet nalaten om hier bier mee te brouwen. Het laag alcoholische deel hebben we wat minder nauw genomen.
33 cl; Alc. 8,5% vol.
Volle Laag Fryske Dúmkes – Tripel
Een tripel gebrouwen met Fryske Dúmkes van bakkerij Hallema uit Joure. Deze Fryske Dúmkes zijn heerlijke zoete duimgrote koekjes met amandelen en met anijs gekruid uit de oven. Ze geven de tripel een unieke smaak mee.
33 cl; Alc. 8,5% vol.






